Valide Sultan Gemisi Hizmete Girdi

Üsküdar Belediyemiz'in “Yüzen nikâh sarayı” Üsküdar Valide Sultan gemisi hizmete girdi.

1 Mart 2016’dan bu yana Tuzla’daki Sedef Tersanesi’nde yapımı süren “Üsküdar Valide Sultan” gemisi ilk seferi için bugün yapılan törenle demir aldı. 
Üsküdar Belediye Başkanımız Hilmi Türkmen törende yaptığı konuşmada, “İstanbul’un denize en uzun kıyısı olan ilçelerinden biriyiz, ama denizi ulaşım dışında yeterince kullanamıyoruz. Üsküdar’ın nüfusu 550 bin. Bu nüfusun yarısı daha denizden geçmedi. Başta Üsküdarlılar olmak üzere insanımıza İstanbul’un güzelliklerini bir de denizden göstermek istiyoruz” dedi.
Türkmen “Dünyanın incisi Boğaz’da dünyaevine girmek isteyenler için ‘yüzen nikâh sarayı’, düzenleyeceğimiz turlar ve etkinlikler için de ‘denizde kültür merkezi’ olacak gemimiz. Nikâh ve özel davetler ücretli ama kültür turlarımız ücretsiz olacak” diye konuştu.
AK Parti İstanbul Milletvekilimiz Osman Boyraz, Üsküdar Kaymakamı Mustafa Güler ve AK Parti Üsküdar İlçe Başkanımız Halit Hızır,AK Parti Üsküdar İlçe Başkan Yardımcılarımız, Yönetim Kurulu Üyelerimiz, Kadın kolları Başkanımız Neslihan Aydın, Gençlik Kolu Başkanımız yunus Köse ve teşkilat mensuplarımızın hazır bulunduğu törene çok sayıda Üsküdarlı da katıldı. 
Kurdela kesmenin ardından “Üsküdar Valide Sultan” gemisi törene katılanlarla birlikte Üsküdar’a geldi.